Μηχανικός

Ο Lee Myer (ή Meyer), κατάγονταν από την Pennsylvania και διετέλεσε μηχανικός, επιβλέποντας την κατασκευή στο campus του Ανατόλια κατά τα έτη 1933-1937.
Προηγουμένως, είχε εργαστεί ως μέλος της ομάδας της Near East Relief (NER) που δραστηριοποιούνταν στη Μερζιφούντα από το 1919. Αργότερα, προσέφερε τις γνώσεις του ως αρχιτέκτονας και μηχανικός στο ορφανοτροφείο της NER στη Σύρο.
Γνωρίζοντας άπταιστα την ελληνική γλώσσα, ο Myer συνεργάστηκε στενά με τον τότε Πρόεδρο του Ανατόλια, George D. White, στην επίβλεψη της κατασκευής των πρώτων κτιρίων. Χρησιμοποιώντας πέτρα από τα μεταλλεία Χορτιάτη, ο Myer δημιούργησε για λογαριασμό του Κολλεγίου μια στιβαρή δεξαμενή νερού, διασφαλίζοντας την ομαλή ροή ύδατος από την ομώνυμη περιοχή.
Ο White, εντυπωσιασμένος από την τεχνογνωσία και την αφοσίωση του Myer στις κατασκευαστικές τέχνες, τον πρότεινε για την ανάληψη της μελέτης και κατασκευής των νέων εγκαταστάσεων του Ανατόλια. Κάτω από την καθοδήγηση του Myer, υλοποιήθηκαν τα τρία ωραιότερα κτίρια που κοσμούν το campus του Ανατόλια έως σήμερα, αφήνοντας το δικό τους στίγμα στον 20ό αιώνα.

Θεανώ Τυρίκη
Άννα Μπεντροσιάν-Φελισιάν

Μοιραστείτε το!