100 ΕΥΧΕΣ

100 ΕΥΧΕΣ2024-04-19T12:00:04+03:00

Γιόρτασε μαζί μας τα 100 χρόνια του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη, αφήνοντας τη δική σου ευχή.

Έλα να φτιάξουμε παρέα ένα ξεχωριστό ψηφιακό ευχολόγιο για το σχολείο μας, μέσα από μηνύματα αγάπης, αισιοδοξίας και θετικής ενέργειας από όλο τον κόσμο!

Είναι προνόμιο να συμμετέχω στον επετειακό εορτασμό των εκατό χρόνων του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη. Ξεκινώντας από αδιανόητες κακουχίες στον απόηχο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, το Ανατόλια έχει καθιερωθεί ως ένα από τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα. Πρέπει να αναγνωρίσουμε την αποφασιστικότητα και τη δέσμευση αυτών των Ελλήνων και Αμερικανών ηγετών που ήρθαν πριν από εμάς. Σήμερα, κυριολεκτικά βαδίζουμε στους ώμους γιγάντων που προηγήθηκαν όσων από εμάς συμμετέχουμε στη διαδικασία κοινής διακυβέρνησης που διακρίνει το σχολείο μας. Είμαστε για πάντα ευγνώμονες σε αυτούς και στους μαθητές και τις οικογένειες της Θεσσαλονίκης που κατά τη διάρκεια των δεκαετιών έχουν γίνει ζωντανοί συντελεστές του σχολείου μας και της Θεσσαλονίκης του σήμερα.

Albert H. “CHIP” Elfner III, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΩΝ ΕΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΑ

Τα τελευταία εκατό χρόνια στη Θεσσαλονίκη, το Κολλέγιο Ανατόλια παραμένει πιστό στην αποστολή του να προσφέρει καινοτόμα, συμπεριληπτική εκπαίδευση στους νέους και στις νέες της χώρας. Χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες περάσαν από το Σχολείο μας και έγιναν πολίτες του κόσμου, ηγέτες και ηγέτιδες στους αντίστοιχους τομείς τους. Μαζί τους φέρουν την επιμονή του Ανατόλια για να αντιμετωπίσουν απρόβλεπτες προκλήσεις και αφήνουν πίσω τους σπόρους σοφίας που μεγαλώνουν με το Σχολείο μας με τα χρόνια. Καθώς κοιτάμε προς το μέλλον, θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την εκπαιδευτική αριστεία έχοντας μια αίσθηση καθήκοντος απέναντι στην κοινότητα που μας υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες.

Δρ Πάνος Βλάχος, Πρόεδρος Κολλεγίου Ανατόλια

Στην περιπετειώδη διαδρομή του, από τη Μερζιφούντα του Πόντου μέχρι την πόλη μας, αυτό το σχολείο – πρόσφυγας έμεινε προσηλωμένο στις αρχές και στις αξίες που το χαρακτηρίζουν. Το εκπαιδευτικό προσωπικό μεταλαμπαδεύει στους μαθητές και στις μαθήτριες το σεβασμό, την υπευθυνότητα, τη σεμνότητα, τη συμπερίληψη, την αλληλεγγύη, την ευγενή άμιλλα.
Ευχαριστούμε το Κολλέγιο Ανατόλια για όλα όσα προσφέρει στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης και σε ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα. Είμαστε βέβαιοι πως θα συνεχίσει να προσφέρει στην κοινωνία ενεργούς και δημιουργικούς πολίτες!

Στέλιος Αγγελούδης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Είναι τιμή για τον Δήμο μας να φιλοξενεί την έδρα του Κολλεγίου Ανατόλια. Εκατό χρόνια ιστορίας στη Θεσσαλονίκη και, σε λίγο, 140 χρόνια από την ίδρυσή του, το Κολλέγιο Ανατόλια είναι ταυτισμένο με τον πολιτισμό και τη Γενοκτονία των Ποντίων αλλά και με τη μόρφωση και την προκοπή του προσφυγικού ελληνισμού. Εκατό χρόνια ανθεκτικής πορείας, ταυτόσημη με την ιστορία της μητρόπολης Θεσσαλονίκης, πλήρωσε σκληρό το τίμημα στην Κατοχή και το Ολοκαύτωμα. Όλα τα χρόνια σταθερά στην υπηρεσία των αξιών της εκπαίδευσης, της αριστείας, της συμπερίληψης και της κοινωνικής ευθύνης. Να συνεχίσετε να προσφέρετε αυτή τη μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία στα παιδιά μας και να «γεννάτε» δυνάμεις δημιουργικής ατομικής και συλλογικής προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Σας ευχαριστούμε!

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης
Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη
Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Καθώς συμπληρώνετε εκατό χρόνια ακαδημαϊκής αριστείας στην Ελλάδα, όλοι εμείς στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (SNF) θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά συγχαρητήρια σε ολόκληρη την κοινότητα του Κολλεγίου Ανατόλια. Στα 100 χρόνια από τη μετεγκατάστασή του στη Θεσσαλονίκη, το Ανατόλια έχει διαμορφώσει το μέλλον αμέτρητων μαθητών και μαθητριών, παραμένοντας σταθερό στη δέσμευσή του για εξαίρετη παιδαγωγική, ενώ, καθώς οι καιροί αλλάζουν, αγκαλιάζει κάθε καινοτομία. Είμαστε περήφανοι για τη συνεργασία μας σε πολλές περιπτώσεις, ιδιαίτερα στην ίδρυση του Κέντρου για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά (CTY) στην Ελλάδα, το οποίο έχει βοηθήσει εκατοντάδες λαμπρούς νέους και νέες να αγκαλιάσουν τη χαρά της μάθησης και της ανακάλυψης. Ευχές για τα επόμενα 100 χρόνια επιτυχίας, ανάπτυξης και εμπνευσμένων ακαδημαϊκών επιτευγμάτων. Συγχαρητήρια για αυτό το αξιοσημείωτο ορόσημο!»

Αλέξανδρος Καμπούρογλου, ΙΣΝ Προγράμματα, Co-Director

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια κορυφαίας προσφοράς στα εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης.
Η συνεχής ανθρωποκεντρική προσέγγιση και η έμφαση σε ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία που να αξιοποιεί τις δυνατότητες των παιδιών, μας κρατά συνοδοιπόρους σε αυτό το ταξίδι. Συγχαρητήρια Anatolia! Ευχόμαστε άλλα εκατό χρόνια με αντίστοιχα και μεγαλύτερα επιτεύγματα!

Ξενοφών Κάππας, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου

Το Κολλέγιο Ανατόλια αποτελεί επί έναν αιώνα σημείο αναφοράς για την εκπαιδευτική πρωτοπορία στην Ελλάδα. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μας δίνεται η ευκαιρία να συμβάλλουμε ώστε οι διεθνείς συνεργασίες και τα πρωτοπόρα προγράμματά του να γίνουν προσιτά σε όλο και περισσότερα παιδιά, ιδιαίτερα σε ακριτικές περιοχές της χώρας. Η προτεραιότητα στην Παιδεία, οι ευκαιρίες στην εκπαίδευση ως μοχλός προόδου της κοινωνίας και η μακροπρόθεσμη δέσμευση σε υψηλούς στόχους είναι αξίες που μοιραζόμαστε και που αποτελούν τη βάση της συνεργασίας μας.

Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank

Εύχομαι όλοι οι μελλοντικοί απόφοιτοι και όλες οι μελλοντικές απόφοιτες του Κολλεγίου Ανατόλια να κατανοήσουν την αποστολή και τις αξίες του Σχολείου και πώς αυτές συνδέονται άμεσα με την ανάπτυξη κάθε κοινωνίας. Εύχομαι το δικό μας Ανατόλια να συνεχίσει το τόσο σημαντικό του ταξίδι στην ελληνική κοινωνία και ακόμη παραπέρα για πολλούς ακόμη αιώνες.

Δήμος Αρχοντίδης, Έφορος Κολλεγίου Ανατόλια, Απόφοιτος Anatolia High School ‘87

Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο, το Προσωπικό και τα μέλη των Εφόρων!

David Weil, Έφορος Κολλεγίου Ανατόλια

Συγχαρητήρια στην κοινότητα του Ανατόλια για τα 100 χρόνια εκπαιδευτικής ηγεσίας στη Θεσσαλονίκη! Εύχομαι τα επόμενα 100 να είναι εξίσου εντυπωσιακά! Το μέλλον είναι λαμπρό για το Ανατόλια.

Eva Douzina, Έφορος Κολλεγίου Ανατόλια

Go to Top