Καθηγήτρια

Η Myra Tracy, δασκάλα από την ίδια κομητεία που καταγόταν και ο Charles Tracy, πήγε στη Μερζιφούντα το 1865 ακολουθώντας τον σύζυγό της για να ξεκινήσουν μια μακρά θητεία που θα καθόριζε την εξέλιξη του Κολλεγίου Ανατόλια.
Στην κοινότητα των ιεραποστόλων οι σύζυγοι, πέρα από το νοικοκυριό και την ανατροφή των παιδιών, αναλάμβαναν και υπηρεσίες για την κοινότητα. Η Myra Tracy κατάφερε να εξελιχθεί  σε μία ηγετική φιγούρα για την κοινότητα, βρισκόμενη συχνά επικεφαλής σε σημαντικές πρωτοβουλίες.
Το 1894 όταν ξέσπασε μια πανδημία χολέρας στην περιοχή, ήταν εκείνη που συντόνισε τη διανομή φαρμάκων, σώζοντας έτσι πολλές ζωές.
Το φθινόπωρο του 1896, όταν οι επιθέσεις κατά των Αρμενίων εντάθηκαν και ο αριθμός ορφανών παιδιών αυξήθηκε, η Myra Tracy ανέλαβε την πρωτοβουλία να νοικιαστούν καταλύματα σε κοντινή απόσταση από τις σχολικές εγκαταστάσεις με στόχο να φιλοξενηθούν σχεδόν εξήντα ορφανά αγόρια, ενώ τα ορφανά κορίτσια του Παρθεναγωγείου έφτασαν τα πενήντα.
Αποχωρώντας οριστικά από την Μερζιφούντα το 1913, μαζί με τον σύζυγό της, άφηναν πίσω τους ένα εκπαιδευτικό οικοδόμημα που δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί. Από ένα πρόχειρο κτίριο με μια χούφτα μαθητών που βρήκαν όταν πρωτοέφτασαν, είχε πλέον αναδυθεί ένα ολόκληρο σχολικό συγκρότημα, με εκατοντάδες εγγεγραμμένους μαθητές.

Mary P. Wright
Frances Gage

Μοιραστείτε το!