Η φωτογραφική εικόνα αποτυπώνει τη στιγμή, καταγράφει το συμβάν, λειτουργεί ως αφορμή για προβληματισμό και κινητοποίηση, ανασύρει και διηγείται ιστορίες από μακρινά αλλά και κοντινά μέρη. Το ίδιο και τα αντικείμενα. 

Ξεκινώντας από τη Μερζιφούντα της Μ. Ασίας του 1886, ανασύρουμε από το αρχείο μας σπάνιο  υλικό και εμβληματικά εκθέματα, προκειμένου να αφηγηθούμε την ιστορία του Κολλεγίου Ανατόλια  με έναν τρόπο που να σχετίζεται με σύγχρονους προβληματισμούς. Η περιοδική έκθεση θα φιλοξενείται στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού το Φθινόπωρο του 2024. Θα βασίζεται στις σύγχρονες εκθεσιακές πρακτικές και θα επιδιώξει να δημιουργήσει ένα βιωματικό αφήγημα μέσα από το οποίο θα αναδειχθούν οι διαχρονικές αξίες του Κολλεγίου Ανατόλια και η ευρύτερη εκπαιδευτική, κοινωνική και πολιτιστική προσφορά του και η αδιάρρηκτη σχέση του με τη Θεσσαλονίκη. 

Η έκθεση θα αποτελέσει ορόσημο στη μακρόχρονη παρουσία του Κολλεγίου Ανατόλια στην Ελλάδα, αφού για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό σπάνια και εμβληματικά εκθέματα από το αρχείο του Ανατόλια, ενώ ταυτόχρονα, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει άγνωστες πτυχές της ιστορίας του και την στενή του σύνδεση με την πόλη της Θεσσαλονίκης από το 1924 μέχρι και σήμερα.

Επιμέλεια

Post-Spectacular Office

Κοινό: Ανοιχτή σε όλα τα κοινά. Είσοδος ελεύθερη.

Χώρος: Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων,Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης

Ειδική Έκδοση Anatolia 100 Θεσσαλονίκη
Τουρνουά Μπάσκετ Αποφοίτων

Μοιραστείτε το!